maandag, 6. november 2006 - 19:13

Duitse bankovervallen opgelost

Vlagtwedde

De politie heeft na een maandenlang onderzoek met de Duitse politie een 39-jarige man uit Vlagtwedde aangehouden, die wordt verdacht van een reeks bankovervallen in het Duitse grensgebied. Korte tijd na de arrestatie van de man uit Vlagtwedde werd ook zijn 31-jarige kompaan uit het Twentse Losser aangehouden.

De 39-jarige man uit Vlagtwedde werd afgelopen vrijdag in de omgeving van Mussel in zijn auto aangehouden. Dat was een aantal uren, nadat in Rütenbrock vlak over de grens bij Ter Apel, een overval op een bank was gepleegd. De overvaller was er met de buit op een fiets vandoor gegaan. Getuigen zagen kort erna dat aan de Nederlandse kant van een grensovergang een man op een fiets met nog een man in een auto stapte. De bewuste wagen bleek van de Vlagtwedder. In zijn auto werd een deel van de buit van de overval in Rütenbrock gevonden.

In de woning van de man uit Losser werden nog twee mannen aangehouden, die op dat moment in bezit waren van verdovende middelen. Deze twee hebben vermoedelijk niets met de overvallen te maken.

De overvallen in het Duitse grensgebied begonnen in februari 2005. In totaal werden in zes verschillende plaatsen banken beroofd, iedere keer door vermoedelijk dezelfde dader of daders. Afgelopen voorjaar werd een gezamenlijk Duits-Nederlands rechercheteam in het leven geroepen dat vanuit Lingen en Emmen zich met de overvallen bezig hield. Het team had al sinds enkele tijd zicht op de nu aangehouden verdachten. De officier van justitie in Osnabrück heeft om de uitlevering van de verdachten verzocht.
Provincie:
Tag(s):