maandag, 2. oktober 2006 - 16:39

Duitse chauffeur rijdt stomdronken over A76

Spaubeek

Zondagmiddag heeft de politie op de A76 een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Duitse Neckarsulm aangehouden, omdat de man stomdronken achter het stuur van zijn vrachtauto zat.

Tijdens een rit van twee vrachtwagens richting Geleen ontdekte de chauffeur die voorop reed, dat zijn collega met zijn vrachtauto sterk slingerde. Een andere automobilist, die hetzelfde ook had opgemerkt, waarschuwde de politie. Op het moment dat het de bestuurder van de eerste vrachtauto gelukte zijn collega op de afrit in Spaubeek te doen stoppen, arriveerden enkele politiemensen.

De chauffeur uit Neckarsulm viel bijna uit zijn cabine, was nagenoeg niet aanspreekbaar en viel in slaap nadat hij in een politieauto was geplaatst. Hij verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap. Gezien zijn toestand was het niet mogelijk dat hij een blaastest onderging. Hij werd ingesloten en was zondagavond om 23.50 uur nog niet instaat een verklaring af te leggen. Hij heeft dan ook de verdere nacht in het politiebureau doorgebracht.

Maandagmorgen verklaarde de man dat hij slechts één flesje bier had gedronken. Verder zei hij enkele tabletten te hebben geslikt in verband met zijn rugpijn. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):