woensdag, 27. september 2006 - 18:18

Duitser op A2 gesnapt met onbeschermd transport Zinkoxide

Geleen

Medewerkers van het Korps landelijke politiediensten (Klpd) hebben woensdagochtend op de A2 ter hoogte van Geleen een vrachtauto aangetroffen die gevaarlijke stoffen vervoerde in open zakken. Tegen de 44-jarige chauffeur uit het Duitse Arensbrük is proces-verbaal opgemaakt. Hij moest direct 3238 euro afrekenen en kreeg een rijverbod.

In de laadruimte van de vrachtauto stonden openstaande ‘big bags’ met daarin de bijtende stof Zinkoxide. In totaal vervoerde de Duitser 23.000 kilogram van deze stof. Bij inademing en contact met deze stof zal irritatie ontstaan. De onafgesloten zakken misten ook de vereiste etikettering. De chauffeur was met zijn gevaarlijke goedje onderweg van Zweden naar België.

In samenwerking met medewerkers van het Rijks Instituut voor Volksgezond en Milieu (RIVM), Ministerie van Volksgezondheid Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) en Inspectie Verkeer en Waterstaat (IV&W) is vastgesteld dat het niet alleen om een gevaarlijke stof ging, maar ook om een afvalstof. Voor dit vervoer was geen vergunning afgegeven. Naast het betalen van de boete kreeg de chauffeur een rijverbod om de zakken te sluiten en te etiketteren. De lading mag niet verder naar België worden vervoerd en dient in Nederland bij een gespecialiseerd bedrijf te worden gelost.
Provincie:
Tag(s):