zaterdag, 24. juni 2006 - 19:50

Duitsland eerste kwartfinalist

Gastland Duitsland is de eerste Kwartfinalist van het toernooi, nadat Die Mannschaft in de achtste finale Zweden met 2-0 naar huis stuurde. Duitsland zette al snel bijna de gehele Allianz Arena in München op stelten, toen Lucas Poldolski al na vier minuten de Duitste openingstreffer maakte.

Dat de Duitsers heel sterk speelden in het eerste kwartier nam niet weg dat Zweden geen kansen kreeg. Henrik Larsson kreeg namens de Zweden een redelijk grote kans op de gelijkmaker maar schoot net naast.

Het goede, aanvallende spel van de Duitsers en het zwakke verdedigende werk van Zweden zorgden ervoor dat het gastland de voorsprong kon uitbreiden, na een tweede doelpunt van Podolski, die de bal voor zijn voeten kreeg na een voorbereidende actie van Miroslav Klose.

Geluk was ook niet aan Zweedse zijde. Niet alleen moesten ze met tien man een 2-0 achterstand goedmaken, nadat Lucic pietluttig een tweede gele kaart kreeg na een half uur, maar het miste via Larsson ook nog een strafschop in het begin van de tweede helft.

De onmacht van Zweden nog iets van de wedstrijd te maken en het warme weer zorgden ervoor dat de Duitsers de wedstrijd rustig uit konden spelen. Het kreeg nog wel wat kansen op een 3-0, maar de paal stond Michael Ballack in de weg deze treffer daadwerkelijk te maken.

De overwinning betekent dat Duitsland als eerste land naar de kwartfinale gaat. Het speelt op 30 juni in Berlijn tegen de winnaar van Argentinië-Mexico.