zaterdag, 7. oktober 2006 - 9:53

Duitsland snelste op eerste dag in Brno

Na de overwinning in de hoofdrace op Zandvoort is het op de eerste dag in Brno opnieuw Duitsland die de lijst aanvoert. Nico Hulkenberg, als 'rookie-driver' actief in beide sessies, liet in Tsjechië een tijd van 1:46.600 noteren. Sebastien Buemi noteerde namens Team Zwitserland de tweede tijd, op bijna één seconde. Team Frankrijk eindigde de dag als derde.

Team Frankrijk, tijdens de tweede training gebruik makende van Nicolas Lapierre, was s'ochtends de snelste. Loic Duval domineerde de eerste training in Tsjechië. Net als op Zandvoort werd er tijdens de eerste training alleen gereden door de 'rookies'. Duval noteerde een tijd van 1:47.893, Oliver Jarvis en Nico Hulkenberg zette namens Team Groot Britannië en Team Duitsland de tweede en derde tijd. De voor Team Nederland debuterende Renger van der Zande eindigde de sessie als 12e.

Tijdens de tweede vrije training, waar alle racecoureurs aan deelnamen, was Team Duitsland dus opnieuw de snelste. Jeroen Bleekemolen eindigde op P11. De Nederlander had een achterstand van 2,7 seconden op Hulkenberg.

In de top zes waren maar liefst drie 'rookies' terug te vinden. Nico Hulkenberg en Sebastien Buemi voerde de lijst aan, en Congfu Cheng, voormalig McLaren-pupil, sloot namens Team China de top zes af. Tomas Enge sloot tot teleurstelling van het thuispubliek de sessie af net buiten de top drie. De Tsjech wist echter wel de Brit Robbie Kerr achter zich te houden. Hij noteerde een vierde tijd.
Categorie:
Tag(s):