donderdag, 21. september 2006 - 17:32

Duo ontfutselt pincode van vermiste bankpas

Woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur werd er een diefstal van een pinpas gemeld bij de politie. Rond 10.00 uur die dag werd een 93-jarige Markeloër telefonisch benaderd door een hem onbekende man. Deze man vroeg de 93-jarige of hij zijn portemonnee kwijt was. Toen dit door de 93-jarige werd bevestigd, vroeg de man naar de pincode, die hem daarop werd gegeven.

Toen de dochter van de 93-jarige de pinpas bij de bank wilde blokkeren, hoorde zij dat er met deze pas al een fors geldbedrag bij een geldautomaat was opgenomen en er ook een betaling mee was gedaan bij een winkel in Enschede.
De politie stelde daarop een onderzoek in.

Aan de hand van bewakingsbeelden werden twee personen herkend, die een LCD televisie afrekenden en de betaling deden met de gestolen pinpas.

Om 20.54 uur kon de politie het tweetal, een 28-jarige man uit Enschede en een 26-jarige vrouw uit Hengelo aanhouden in de woning van de man. In de slaapkamer werd de LCD televisie aangetroffen, welke met de gestolen pinpas was betaald. De politie nam de TV in beslag.

De 28-jarige verzette zich tegen zijn aanhouding en beledigde en bedreigde de agenten daarbij voortdurend. De belediging en de bedreiging zullen in het proces-verbaal worden meegenomen.
Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.


Ook op woensdag 20 september hield de politie een 28-jarige man uit Enschede aan op verdenking van diefstal van een pinpas. Deze diefstal vond plaats op 26 augustus vanuit een woning aan de Preludestraat in Enschede. Met de pas, eigendom van een 24-jarige Enschedese, werd een geldbedrag opgenomen. De politie heeft de 28-jarige voor nader verhoor ingesloten.
Provincie:
Tag(s):