zondag, 26. februari 2006 - 19:36

Duur puntverlies Feyenoord

Feyenoord heeft in een meeslepend duel duur puntverlies geleden tegen FC Groningen. In het Euroborg speelde de ploeg van Erwin Koeman met 1-1 gelijk tegen het team van Ron Jans.

FC Groningen speelde zonder belangrijke pionnen Evgeniy Levchenko en Erik Nevland, die beide niet fit genoeg waren om de hele wedstrijd te spelen. De thuisploeg startte echter uitstekend en belegerde de eerste tien minuten het doel van Patrick Lodewijks. Mark Jan Fledderus was al na twaalf minuten verantwoordelijk voor de openingstreffer uit een assist van Danny Buijs.

Nog voor rust viel Patrick Lodewijks geblesseerd uit na een botsing met André Bahia. Daarvoor was Pierre van Hooijdonk al het veld in gekomen voor de eveneens gekwetste Nicky Hofs. Van Hooijdonk was in de 71ste minuut de maker van de 1-1. In de slotfase van de wedstrijd probeerde Feyenoord de drie punten nog mee naar huis te nemen, maar het houtwerk en onzuiverheid in de aanval voorkwamen dat.

Feyenoord staat inmiddels zeven punten achter op koploper PSV, maar nog wel vier punten voor op AZ. FC Groningen staat vijfde met twee punten achterstand op Ajax.