vrijdag, 15. december 2006 - 11:51

Duurste kamers in Amsterdam en kleinste kamers in Utrecht

Amsterdam

Studenten betalen relatief het meeste voor hun kamer in Utrecht en Amsterdam. De goedkoopste kamers worden aangeboden in Leeuwarden en Arnhem. Dat blijkt uit onderzoek van Laurens Simonse Groep onder 1200 studenten. In Amsterdam kost de gemiddelde kamer 310 euro en in Utrecht 290 euro. Daarvoor moet men respectievelijk genoegen nemen met gemiddeld 18 en 15 vierkante meter ruimte.

Met 15 vierkante meter zijn Utrechtse kamers, samen met die in Zwolle en Enschede, de kleinste studentenkamers van Nederland. Een gemiddelde kamer in Enschede is met 210 euro de goedkoopste kamer en 30% goedkoper dan een even grote kamer in Utrecht. De grootste kamers zijn te vinden in Amersfoort en Leeuwarden. Hier bewoont de gemiddelde student een oppervlakte van 24 a 25 vierkante meter.

In Leeuwarden is de student ook het minst lang op zoek: binnen 2 maanden wordt er doorgaans geschikte woonruimte gevonden. Dit in tegenstelling tot Nijmegen, Breda en Amsterdam waar een student gemiddeld 4 maanden op zoek is voor een kamer. De wachttijd in Utrecht is ruim 3 maanden. Verder wijst het onderzoek uit dat driekwart van de studenten die besluiten op kamers te gaan wonen voor hun 20e het huis uit gaan.
Provincie:
Tag(s):