vrijdag, 3. november 2006 - 11:39

Duurzaamheids TOP Fryslân

Leeuwarden

Op 16 november vindt de DuurzaamheidsTOP Fryslân plaats in Stadsschouwburg de Harmonie te Leeuwarden. Het doel van de TOP is om een breed publiek te tonen wat de betekenis is voor de provincie Fryslân van duurzame ontwikkeling in al haar facetten.

Wethouder Jan Bargboer van Sneek zal optreden als dagvoorzitter. De TOP duurt van 9.00 tot 17.00 uur.

Het gevarieerde dagprogramma begint met presentaties van inspirerende sprekers zoals Foeke de Jong van Skewiel Trynwâlden, Eckart Wintzen van Ex'tent en Anne Jan Zwart van Ecostyle. Daarnaast kunnen de deelnemers van de TOP workshops van uiteenlopende initiatieven in Fryslân bezoeken.

Als afsluiter staat een ronde tafeldiscussie op het programma, die zal leiden tot een advies aan de provincie.
De onderwerpen die tijdens deze dag aan bod komen, variëren van dorpsontwikkeling en energievoorziening tot watermanagement en inkopen. Dichter Tsjebbe Hettinga zal tijdens de TOP een voordracht geven.

In elf workshops wordt aan de hand van lopende initiatieven in Fryslân ingegaan op de manier waarop duurzame ontwikkeling mens en maatschappij raakt.
De onderwerpen van de workshops zijn: Oenkerk helpt ontwikkelingslanden met voedselproductie, Duurzame samenleving Trynwâlden, Duurzaamheid in de overheidsorganisatie, Digitale diensten in de zorg, De definitieve omschakeling naar anders denken over energie, Duurzaam bouwen in Fryslân, De Toekomst: Duurzaam & Groen, Duurzaam Inkopen – een mondiale verantwoordelijkheid, De jeugd heeft de toekomst, Duurzaam drinkwater in ontwikkelingslanden, Workshop Duurzame Innovaties.

Het volledige programma met informatie over de sprekers en workshops is terug te vinden op de website www.topfryslan.nl. Deelname is gratis.
Provincie:
Tag(s):