maandag, 18. september 2006 - 8:57

Dwars door Drenthe Marathon al 1200 deelnemers

Hoogersmilde/Emmen

Meer dan 1.200 atleten hebben zich inmiddels ingeschreven als deelnemer aan een van de afstanden tijdens de Dwars door Drenthe Marathon. Op zaterdag 14 oktober 2006 lopen ze over de Frieslandroute van Hoogersmilde naar het centrum van Emmen. Onder de atleten bevinden zich een aantal landelijke en regionale toppers en bekende Nederlanders.

Onder de ruim 1000 deelnemers bevindt zich Fransua Woldemariam, Nederlands kampioene op de marathon. Aan de halve marathon doen Timothy Karanu, Dolf Jansen en Tjeerd Doornbos mee. De marathon kent regionale topatleten als Jan Venhuizen, Ronald Hunneman, Arend Jan Zwarteveen, John Fokking en Bertha Bruggenkamp. Ook Koos Rademaker, ex-Nederlands kampioen op de 100 km en ultraloper, heeft zich voor de marathon aangemeld, net als CDA Tweede Kamerlid Gerda Verburg.

Dankzij drie verschillende wedstrijdonderdelen is de Dwars door Drenthe Marathon een geschikt sportevenement voor een breed deelnemersveld. Ervaren atleten kunnen zich uitleven op de marathon en de halve marathon. Minder ervaren lopers kunnen meedoen aan de estafette. Voor dit onderdeel is het parcours opgedeeld in vier trajecten met een lengte variërend van 9 tot 12 kilometer. Dat biedt bedrijventeams en vriendenclubs een uitgelezen kans om samen de marathonafstand te volbrengen.

De verwachting is dat de komende weken nog een groot aantal inschrijvingen volgen. Deelnemers kunnen zich nog tot en met 30 september opgeven via de website www.dwarsdoordrenthe.nl

De Dwars door Drenthe Marathon wordt gelopen over de provinciale autoweg N381.

Provincie Drenthe heeft de afgelopen jaren veel werkzaamheden verricht om de weg veiliger en Drenthe beter bereikbaar te maken. Zo zijn er rotondes aangelegd, OV-voorzieningen uitgebreid en is de wegbelijning aangepast. De weg biedt nu een uniek parcours voor een marathon, halve marathon en estafette, omdat het nieuwe asfalt nog heel vlak is. Dat vergroot de kansen op een snelle tijd.
Provincie:
Tag(s):