dinsdag, 20. juni 2006 - 21:18

Dwingelerveld luidt de zomer in

Ruinen

De zon staat woensdag 21 juni op het hoogste punt, de zonnewende. Vanuit Bezoekercentrum Dwingelderveld starten dan de bijzondere midzomeractiviteiten die u meenemen naar de mooiste plekken in het gebied. Midzomernachtwandeling op zaterdag 24 juni. De zomer wordt ingeluid op het Dwingelderveld!

Zaterdag 24 juni, 23.00 uur. Eén keer per jaar kunt u mee met een gids van Natuurmonumenten om de nacht te beleven op het Dwingelderveld. De zon onder zien gaan, de maan op zien komen en luisteren naar de geluiden van de nacht. Halverwege bij de schaapskooi op het Noordenveld staat de koffie klaar en nemen we een kijkje bij de slapende schapen.

Daarna lopen we via de grafheuvels op het Smitsveen terug. De tocht gaat richting het hutje op de hei waar Anne de Vries tijdelijk gewoond heeft en geïnspireerd is voor het boek “De man in de jachthut�. Daar wacht een heerlijk ontbijt en zien we de zon opkomen. Een unieke ervaring.

Kosten € 20,- leden, € 23,- niet leden van Natuurmonumenten. Duur van de tocht 6 uur, aanmelden bij bezoekerscentrum Dwingelderveld tel: 0522-472951.
Voor meer informatie www.natuurmonumenten.nl
Provincie:
Tag(s):