woensdag, 23. augustus 2006 - 13:26

Echter brug ingepakt

Echt

De brug over het Julianakanaal bij Echt is momenteel met een folie ingepakt. Op het eerste gezicht lijkt het op een project van kunstenaar Cristo die geregeld gebouwen en objecten inpakt. In Echt is de brug over het kanaal ingepakt, omdat hij wordt geconserveerd, zo laat woordvoerder Wu van Rijkswaterstaat weten. In principe komt het erop neer dat de stalen constructie helemaal schoon wordt gemaakt en opnieuw wordt geverfd. Om te voorkomen dat afval van de werkzaamheden in het onderliggende kanaal terecht komt, is de brug verpakt.

De brug is momenteel buiten gebruik, omdat deze drie meter is verhoogd. De brugverhoging maakt het voor binnenschepen mogelijk om een extra laag containers te vervoeren over het kanaal. In oktober vorig jaar is de brug bij Roosteren al opgevijzeld. De werkzaamheden in Echt zullen eind dit jaar worden afgerond en dan kan het verkeer vanuit Echt weer over het kanaal naar Stevensweert en Roosteren. Het wegennet rondom de brug moet namelijk ook opnieuw op de verhoogde brug worden aangesloten.

De brug over het Julianakanaal zal nog tot eind september voor de conserveringswerkzaamheden ingepakt zijn, zo meldt Rijkswaterstaat.
Provincie:
Tag(s):