vrijdag, 3. februari 2006 - 9:22

Echtpaar opgepakt voor sociale zekerheidsfraude

Roermond

Op maandag 23 januari 2006 heeft de sociale recherche Limburg-Noord, onder leiding van het Openbaar Ministerie Roermond een 43-jarige man en zijn 40-jarige vrouw uit Ottersum aangehouden.

Uit het ingestelde onderzoek is gebleken dat de 43-jarige man zijn werkzaamheden en inkomsten niet aan de sociale dienst van de gemeente Gennep heeft opgegeven. Op vordering van de Officier van Justitie en onder leiding van de Rechter-Commissaris vond een doorzoeking plaats in de woning van het echtpaar. Hierbij zijn met name administratieve bescheiden in beslag genomen.

Het echtpaar ontving vanaf 1995, met een onderbreking van 1,5 jaar, een bijstandsuitkering van de gemeente Gennep. Uit onderzoek van de sociale recherche Limburg-Noord is het vermoeden ontstaan dat de man vanaf 1995 reeds werkzaamheden uitvoerde. De gemeente Gennep zal de ten onrechte ontvangen bijstandsuitkering van de periode van ongeveer 8 jaar van het echtpaar terugvorderen. Dit bedraagt ongeveer € 100.000,-. Daarnaast is de bijstandsuitkering van het echtpaar met onmiddellijke ingang beëindigd. De sociale recherche Limburg-Noord maakt tegen het echtpaar proces-verbaal op.

Ook wordt een 63-jarige vrouw uit Gennep, die samenwerkte met de 43-jarige man, als verdachte gehoord in samenwerking met de sociale recherche van de Sociale Verzekeringsbank. Deze verdachte ontvangt een uitkering ingevolge de Algemene Nabestaandenwet en heeft ook nooit haar werkzaamheden alsmede de inkomsten hieruit bij de Sociale Verzekeringsbank doorgegeven. De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Het OM neemt binnenkort een beslissing over de vervolging.
Provincie:
Tag(s):