dinsdag, 18. april 2006 - 12:14

Econcern neemt windenergie projectontwikkelaar WinWind over

Utrecht

Econcern heeft met WinWind BV overeenstemming bereikt inzake de overname van WinWind door Econcern. Met deze overname versterkt Econcern haar activiteiten en expertise op het gebied van onshore windenergieprojectontwikkeling. WinWind is per 12 april in de Econcern-groep geïntegreerd.

Sinds de oprichting in 2000 heeft WinWind verscheidene onshore windparken in ontwikkeling in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, met een gezamenlijk vermogen van 300 MW. Volgende maand zal WinWind aanvangen met de bouw van haar grootste project, dat tevens het grootste onshore windpark in Nederland zal zijn. De 22 turbines van elk 2 MW zullen geplaatst worden in het industriegebied Koegorspolder ten zuiden van Terneuzen. In het Verenigd Koninkrijk wordt WinWind vertegenwoordigd door Breeze Ltd., waar zij een belang van 50% in heeft.

Naast haar projectportfolio heeft WinWind het innovatieve concept Railwind® ontwikkeld. Daarbij worden windturbines boven spoorlijnen geplaatst, waardoor meervoudig ruimtegebruik ontstaat. Dit concept wordt momenteel toegepast in het eerste Railwind project (Railwindpark Sloegebied).

Dirk Berkhout, lid Raad van Bestuur van Econcern: "Het verheugt ons WinWind te verwelkomen binnen de Econcern-groep. De markt voor windenergie groeit sterk, afgelopen jaar met 43%. Met de overname van WinWind versterken wij ons team van experts en ons projectportfolio, waardoor we onze leidende rol in Europese windenergie projecten verstevigen."
Provincie:
Tag(s):