zaterdag, 22. juli 2006 - 11:25

Economie Utrecht in de lift

Utrecht

De provincie Utrecht heeft - samen met Flevoland - de krachtigste economie van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van zowel het CBS van deze week als uit een landelijk onderzoek van de Rabobank van eind juni. Pluspunten van de Utrechtse economie zijn het dynamische bedrijfsleven en de productiestructuur. Deze zorgen volgens het onderzoek van de Rabobank voor groei van de werkgelegenheid.

De Utrechtse economie bloeit! Deze groeide met 2,8 % bijna twee keer zo hard als gemiddeld in Nederland. De regio Utrecht had binnen de provincie het hoogste groeicijfer: 3.2 %. Wethouder Marka Spit van Economische en Sociale Zaken: "We zijn erg blij met de resultaten van deze onderzoeken.

Als gemeente werken we hard aan een krachtig economisch profiel en het creëren van werkgelegenheid. Uit deze recente cijfers blijkt maar weer eens dat Utrecht nieuwe bedrijven veel te bieden heeft. De gemeente Utrecht wil deze koppositie in de toekomst natuurlijk behouden en dat blijft vragen om grote inzet en pro-activiteit."
Provincie:
Tag(s):