woensdag, 31. mei 2006 - 10:27

Een eigen lied voor de Julianaschool

Winterswijk

Al jaren zingen de kinderen van de Julianaschool het Wilhelmus, bij aanvang van de spelletjesdag. Toen deze dag nog samenviel met het Volksfeest in Winterswijk (augustus) werd dit als bijna vanzelfsprekend ervaren. Nu dit schoolfeest reeds een aantal jaren verplaatst is naar het einde van het schooljaar en hiermee de zomervakantie wordt ingeluid, wordt het Nationale Volkslied niet meer als volledig passend ervaren.

Het is tijd voor een eigen schoollied was ook de mening van de juffen en de meesters. Zo’n idee is een ding, maar hoe regel je zoiets?

Een moeder uit de ouderraad had er wel een idee over. 'Vraag de vader van Nathaniël & Juliën Ubbink, want hij heeft ook het clublied geschreven voor FC Trias en voor Winterswijk schreef hij De Veenparel'.

'Raymond reageerde direct enthousiast', aldus directeur André Grevers. 'We hebben onafhankelijk van elkaar een aantal criteria op papier gezet en daar is Raymond mee aan de slag gegaan. Vanuit de school heb ik onder andere aangegeven, dat het lied voor meerdere gelegenheden gebruikt moet kunnen worden, waaronder het aanmoedigen tijdens sportevenementen en ook als wandellied voor de Avond 4-Daagse'. Dit laatste bepaalt dat het een lied een marstempo moet hebben. Het resultaat is een vrolijk lied met een tekst waar we helemaal achter staan.

Raymond, ook wel bekend als de zanger van R…U…Ready!? (www.RUREADY.nl) vertelt, dat hij geprobeerd heeft om alle kwaliteiten van de school in het lied te omschrijven. Raymond, die volledig kosteloos aan dit project werkt, had echter één wens. Hij wou het lied graag op CD opnemen.

De Julianaschool bood aan dat hij het lied mocht opnemen in de Fool’s Studio met producer Marlon. Om het helemaal compleet te maken mochten er ook 20 kinderen uit verschillende groepen als koor het lied inzingen. Na IDOLS-achtige taferelen in de klassen is het koor samengesteld en op dinsdagmiddag 30 mei lieten ze hun beste kunnen horen. Onder leiding van Marlon en Raymond werd de school even omgetoverd tot een opnamestudio.

'Gelukkig is de school er blij mee. Ik kan me nu al verheugen op 1 juli als het lied door bijna tweehonderd mensen gezongen gaat worden tijdens de presentatie', sluit Raymond het gesprek af.
Provincie:
Tag(s):