woensdag, 26. april 2006 - 15:23

Een nieuwe generatie schoolborden

Rotterdam

Een nieuwe generatie schoolborden - digitale borden - lijkt begonnen aan haar intocht in het onderwijs. Leveranciers stellen dat deze borden nieuwe en onbeperkte mogelijkheden voor leerkrachten bieden. Ict op School geeft met de Informatiewijzer Digitale schoolborden onafhankelijke informatie over dit fenomeen.

Op een duidelijke manier is de techniek van digitale schoolborden 'vertaald' naar onderwijskundig gebruik in de klas. Samen met de ervaringen van scholen is dit voor scholen gebundeld.

Onafhankelijk worden de mogelijkheden en onmogelijkheden van digitale schoolborden beschreven en krijgen ICT-coördinatoren hulp bij het maken van een keuze. Op deze manier kunnen zij een goede afweging maken of een interactief schoolbord op hun school van nut kan zijn en zo ja waarop ze moeten letten bij de aanschaf.

Voor scholen kan het voordelig zijn om samen met andere scholen (digitale schoolborden) in te kopen. Alleen kunnen ze dan wel te maken krijgen met de Europese anbestedingsregels.
Ict op School legt momenteel een dossier aan over het aanbestedingsproces, zodat scholen het aanbestedingsproces zo eenvoudig mogelijk kunnen doorlopen.

Meer informatie over digitale schoolborden op
www.ictopschool.net/snel/digitaal-schoolbord.
Provincie:
Tag(s):