zondag, 12. maart 2006 - 18:56

Eendje met veel pech!

Overveen

Zondagmiddag bleek het zonnetje, ondanks dat het maar 1 graad boven het vriespunt was, genoeg om de eenden in de voorjaarstemming te brengen. In de sloot van Landgoed Elswoud in Overveen was het onder de vele woerden vechten om een vrouwtje. En als je er dan een ziet wil je haar zo snel mogelijk inpalmen niet waar? Onze eend had vandaag echter alleen maar pech………

Nadat zijn eenden-oog gevallen was op een aantrekkelijke dames eend, die nog alleen leek te zijn ook, wilde hij uiteraard zo snel mogelijk nader kennis maken.

Helaas had het vannacht aardig gevroren en zat er dus een laagje ijs op de sloot. Dan maar proberen er over heen te lopen, helaas voor hem lukte dat niet omdat het ijs onder zijn gewicht bezweek. Na enkele verwoede pogingen onder luid gekwaak, lukt het hem niet uit zijn zelf gemaakte wak te komen.

Maar zijn gekwaak trok wel andere woerden aan, en plotseling was de dame in kwestie niet meer zo heel alleen. Het lukte de amoureuze eend echter nog steeds niet uit het wak te komen.

De dame vond dat ze wel lang genoeg op hem gewacht had en vloog al kwakend naar de andere kant van de sloot in het gezelschap van een andere eenzame woerd………..
Provincie:
Tag(s):