zondag, 2. juli 2006 - 14:38

Eerlijke vinders brengen gestolen geld terug

Enschede

Een 36 jarige man uit het Duitse Seewald kwam zaterdagmorgen 1 juli omstreeks 09.20 uur vanuit Duitsland met de trein in Enschede aan. Hij liep vanaf het verst gelegen perron (achter het stadskantoor) de overweg over in de richting van de taxistandplaatsen op het Stationsplein.
Ter hoogte van de gestalde fietsen kreeg hij plotseling een harde duw van achteren, kwam ten val en viel met zijn hoofd tegen een muurtje. De man verloor daarbij even zijn bewustzijn.

Weer bij kennis ontdekte hij dat zijn tas was verdwenen met hierin onder meer een etui met een aanzienlijk geldbedrag. Dit geld had hij bij zich voor de aankoop van een auto. Hij had door de val een lichte verwonding opgelopen maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen. De 36 jarige man ging naar het politiebureau en deed daar aangifte.

Intussen kwamen twee personen een 21 jarige vrouw en een 25 jarige man, beiden uit Enschede aan het bureau. Zij hadden de etui met het geld in de omgeving gevonden en kwamen het afleveren. De 36 jarige man was dolgelukkig dat hij dankzij de eerlijke vinders het hele bedrag weer terug had.

Wie de man heeft overvallen, is nog niet bekend. Getuigen worden dringend verzocht met de afdeling recherche in Enschede contact op te nemen. Dit kan telefonisch via het nummer 0900-8844 en ook anoniem via het nummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):