donderdag, 2. november 2006 - 21:49

Eerste Drentse Beursvloer groot succes

Hoogeveen

Meer dan 40 maatschappelijke organisaties en meer dan 30 Drentse bedrijven hebben samen de eerste Drentse Beursvloer tot een groot succes gemaakt. In theater De Tamboer in Hoogeveen zijn donderdagmiddag in minder dan twee uur tijd 106 matches gemaakt tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties, waarbij vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk bij elkaar werden gebracht.

Omgerekend gaat het om een totale waarde van 248.515 euro, gemiddeld zo’n 2500 euro per match. Daarmee is het doel van deze middag ruimschoots behaald. Drenthe heeft met de Drentse Beursvloer bovendien een landelijke primeur. Niet eerder kwamen op deze schaal vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk bij elkaar.

Tijdens de Beursvloer konden bedrijven en maatschappelijke organisaties onderhandelen om te zien wat zij voor elkaar kunnen betekenen. De aanwezigen gingen meer dan tevreden naar huis. Een greep uit de matches: Verpleeghuis Vierackers kan een pluktuin gaan aanleggen voor haar bewoners, mensen met een verstandelijke beperking van de Marke mogen een keer plaats nemen in een VIP-box bij FC Emmen en Humanitas heeft een bus om kinderen uit Rotterdam op te halen en terug te brengen voor een weekje vakantie in Drenthe. Ooievaarstation De Lokkerij vond een bedrijf dat vijf jaar lang nesten wil opruimen. Landschapsbeheer Drenthe kreeg van een aantal bedrijven de toezegging dat zij zich gaan inzetten voor de actie Op de bres voor de jeneverbes.

Verschillende aanwezige prominente Drenten zegden toe om zich te willen inzetten voor het vluchtelingenwerk in Drenthe. Burgemeester Urlings van de gemeente Hoogeveen deed daar nog een schepje bovenop, hij besloot vanmiddag spontaan Hoogeveense bedrijven te bellen om van hen extra aanbod te krijgen.
Provincie:
Tag(s):