zaterdag, 28. oktober 2006 - 23:04

Eerste drie punten ADO een feit

De eerste overwinning van ADO Den Haag in het seizoen 2006/07 is een feit. In het Zuiderpark waren de mannen van Frans Adelaar met 2-0 te sterk voor Heracles Almelo. De doelpunten kwamen op naam van Santi Kolk en Eljero Elia.

ADO was gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg. Met name Elia had enkele zeer grote kansen. Oog in oog met Heracles-doelman Pieckenhagen miste de aanvaller echter enkele malen opzichtig. Tien minuten na de rust kreeg de ploeg uit de residentiestad loon naar werken via Kolk: 1-0. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd wist Elia eindelijk een van zijn vele kansen te benutten en het tweede en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd te scoren.

De gasten uit Tukkerland stonden vanaf de moment al bijna een half uur met een-man-minder op het veld. De Braziliaanse spits van Heracles, Everthon, kon na een opstootje in de 59ste minuut met een rode kaart op zak richting de kleedkamer marcheren.