maandag, 31. juli 2006 - 17:18

Eerste geboortekoffer in Roermond uitgereikt

Roermond

Vanaf vandaag ontvangen alle ouders van nieuw geboren kinderen in Roermond een geboortekoffer van de gemeente. De vader van de Kirsten, die afgelopen zondag werd geboren, was de eerste ouder die uit handen van burgemeester Henk van Beers een geboortekoffer kreeg overhandigd.

De Geboortekoffer is een nieuw systeem voor informatie en communicatie in de jeugdgezondheidszorg waarmee gemeenten en de jeugdgezondheidszorg kersverse moeders en vaders persoonlijk en direct kunnen informeren.
In de Geboortekoffer zit opvoedings- en andere nuttige informatie voor jonge ouders, vanuit gemeentelijke instellingen en andere instanties. Daarnaast maakt het educatieve tijdschrift O-magazine deel uit van de inhoud. Uniek is het onderzoek dat is gekoppeld aan dit project. Via dit onderzoek krijgt de gemeente en de jeugdgezondheidszorg meer inzicht in wat de burger van hen verlangt en waarop het beleid gericht moet zijn.

De koffer is bedoeld als welkomstgeschenk voor de ouders van een nieuwe burger in een gemeente en wordt uitgereikt bij de geboorteaangifte.
Provincie:
Tag(s):