maandag, 7. augustus 2006 - 22:15

Eerste graszoden nieuwe trainingsveld FC Groningen

Groningen

Het nieuwe trainingsveld van FC Groningen krijgt steeds meer vorm. Maandag en dinsdag worden de nieuwe graszoden gelegd. Het oefenterrein, ter grootte van anderhalf voetbalveld, moet eind oktober klaar zijn voor gebruik. Vanaf die datum gaat de selectie van Ron Jans achter Euroborg (naast de Mediacentrale) trainen.

Het stuk grond van 12.750 vierkante meter is reeds voorzien van een drainagesysteem met een lengte van in totaal 4.500 meter. Inmiddels zijn er ook al acht lichtmasten geplaatst. Om het oefenveld op te tuigen was 8.000 kubieke meter zand nodig en nog eens 2.000 kubieke meter grond om de graszoden op aan te leggen.

Dertien vrachtwagens rijden vanaf maandagmorgen af en aan met de grasmatten. De eerste stroken werden vanochtend om half vier van het kweekveld los gesneden en gestoken om vervoerd te worden. Het gras is één jaar oud. Het speelveld moet dinsdagavond bedekt zijn, waarna het tien weken de tijd nodig heeft om zich goed aan de grond te hechten zodat het belast kan worden voor de trainingen van de eerste selectie.
Provincie:
Tag(s):