zaterdag, 16. september 2006 - 21:32

Eerste Hondrug Marathon voor mountainbikers

Gieten

Zondag 24 september a.s. vindt in en rond het Drentse Gieten de eerste editie van de Hondsrug Marathon plaats, een unieke prestatietocht met tijdregistratie over de Drentse Hondsrug voor geoefende mountainbikers. De Hondsrug Marathon maakt deel uit van het programma Outdoor Offensief Drenthe+, dat bedoeld is voor de ontwikkeling en stimulering van recreatieve buitenactiviteiten in Drenthe en het aangrenzende Friese Ooststellingwerf, waaronder mountainbiken, wandelen en de men- en ruitersport.

Voor de echte mountainbike fanaten hebben TFC ’t Kamrad en Stichting Wielerpromotie Oostermoer vier spectaculaire veldtochten uitgezet van 35, 55, 100 en 140 kilometer. Ze vormen een uitdaging voor getrainde mountainbikers met en zonder licentie. De parcoursen lopen door het afwisselende, grotendeels onverharde en soms ruige terrein van de Hondsrug en het Sleenerzand.

De Hondsrug Marathon maakt gebruik van de vaste bepijlde routes, zoals Gieten-Borger, Exloo-Hunzebos, Emmen en Sleenerzand. De Hondsrug Marathon is een uitstekende training voor de Hondsrug Classic op zondag 8 oktober.

Deelnemers die meedoen met de 100 of 140 kilometer routes, rijden met een chip. De tijden die hiermee geregistreerd worden, komen na afloop op de website www.hondsrugmarathon.nl. De kortere routes zijn ook geschikt voor gezinnen. Tijdregistratie bij deze routes is op aanvraag mogelijk.


De startplaats van de Hondsrug Marathon is bij de IJsvereniging Gieten-Bonnen, Boddeveld 3 in Gieten. Deelnemers kunnen vanaf 8.30 uur tot 10.30 uur starten. De sluiting is om 18.00 uur. Het dragen van een helm is verplicht.

Om het ergste vuil van de fiets te krijgen, kan men gebruikmaken van de fietswasplaats bij de finish. Modder van lijf en leden verdwijnt onder de douches in de sporthal naast de kantine. Tot slot kan men vermoeide spieren laten masseren door ervaren sportmasseurs.

Inschrijven voor de Hondsrug Marathon is mogelijk op zondag 24 september aan de start in Gieten vanaf 08.00 uur.
Kijk voor meer informatie op: www.hondsrugmarathon.nl of www.outdoordrenthe.nl/evenementen/hondsrugmarathon, of neem contact op met het secretariaat van Outdoor Drenthe via 0521-59 41-30 of info@outdoordrenthe.nl.
Provincie:
Tag(s):