dinsdag, 11. juli 2006 - 21:37

Eerste Hondsrug Marathon voor mountainbikers

Gieten

Op zondag 24 september a.s. vindt in en rond Gieten de eerste editie van de Hondsrug Marathon plaats, een unieke prestatietocht met tijdregistratie over de Drentse Hondsrug voor geoefende mountainbikers.

Voor de echte mountainbike-fanaten hebben TFC ’t Kamrad en Stichting Wielerpromotie Oostermoer (TFC Gieten en Hondsrug Classic) vier spectaculaire veldtochten uitgezet van 35, 55, 100 en 140 kilometer. De tochten vallen in de klasse licht tot zwaar. Ze vormen een uitdaging voor getrainde mountainbikers met en zonder licentie.

De parcoursen lopen door het afwisselende, grotendeels onverharde en soms ruige terrein van de Hondsrug en het Slenerzand. De Hondsrug Marathon maakt gebruik van de vaste bepijlde routes, zoals Gieten-Borger, Exloo-Hunzebos en Slenerzand.

Deelnemers die meedoen met de 100 of 140 kilometer routes, rijden met een chip. De tijden die hiermee geregistreerd worden, komen na afloop op de website www.outdoordrenthe.nl. De kortere routes zijn ook geschikt voor gezinnen. Tijdregistratie bij deze routes is op aanvraag mogelijk.

De startplaats van de Hondsrug Marathon is bij de IJsvereniging Gieten-Bonnen, Boddeveld 3 in Gieten. Deelnemers kunnen vanaf 8.30 uur tot 10.30 uur starten. De sluiting is om 18.00 uur. Het dragen van een helm is verplicht.

Om het ergste vuil van de fiets te krijgen, kan men gebruikmaken van de fietswasplaats bij de finish. Modder van lijf en leden verdwijnt onder de douches in de sporthal naast de kantine. Tot slot kan men vermoeide spieren laten masseren door ervaren sportmasseurs.

Inschrijven voor de Hondsrug Marathon is alleen mogelijk via www.outdoordrenthe.nl. De voorinschrijving duurt tot 1 september. Kijk voor meer informatie op: www.outdoordrenthe.nl/evenementen/hondsrugmarathon, of neem contact op met het secretariaat van Outdoor Drenthe via 0521-59 41-30 of info@outdoordrenthe.nl.
Provincie:
Tag(s):