zondag, 3. december 2006 - 21:24

Eerste huis-aan-huis-krant voor bekende striptekenaar

Assen

Gedeputeerde Anneke Haarsma overhandigt maandag 4 december in de GS-kamer van het provinciehuis het eerste exemplaar van de huis-aan-huiskrant Week van de JeugdZorg. De bekende striptekenaar Jan Kruis en de negenjarige Mansur - samen het gezicht voor de campagne van de Week van de Jeugdzorg in Drenthe - nemen het eerste exemplaar in ontvangst. Beiden staan op een campagneposter die gedurende de week op veel plekken in Drenthe te zien is. De poster is ook onderdeel van een televisiespotje dat tijdens de week landelijk en regionaal wordt uitgezonden.

Volgende week wordt op ieder adres in de provincie Drenthe een huis-aan-huiskrant bezorgd. De krant is geschreven voor alle inwoners om de jeugdzorg in Drenthe in de schijnwerpers te zetten. Nare incidenten in de jeugdzorg zijn nieuws, het vele goede werk meestal niet.

Provincies - verantwoordelijk voor de jeugdzorg – laten samen met bureaus jeugdzorg en jeugdzorgaanbieders het andere gezicht zien. In de krant vertellen kinderen en ouders over hun ervaring met jeugdzorg en stelt de 15-jarige Aukje verschillende vragen aan gedeputeerde Anneke Haarsma. Kinderen en jongeren kunnen meedoen aan een teken- en fotowedstrijd.

De Week van de JeugdZorg vindt landelijk plaats van 2 tot en met 9 december 2006. De provincie Drenthe organiseert tijdens de week verschillende activiteiten. Meer informatie hierover vindt u op www.drenthe.nl/welzijn/jeugdzorg.
Provincie:
Tag(s):