donderdag, 23. november 2006 - 18:14

Eerste hulp bij Sinterklaas

Groningen

De Remonstrantse kerk in Groningen staat op donderdag 30 november bol van sinterklaas. Dichters helpen met gedichten, er is een cadeauveiling, een workshop surprises maken, een pepernotenbuffet en een sinterklaasband interpreteert sinterklaasliedjes. Jelle IJntema presenteert de avond, die begint om 20:00 uur.

Dichters helpen je met het maken van originele sinterklaasgedichten. Loop je vast bij ‘Sinterklaas liep eens te denken wat hij Pietje zou schenken’, dan kun je van poëten die het weten kunnen horen hoe je een goedlopend gedicht in elkaar zet.

Elke bezoeker neemt een ingepakt cadeau met een cryptische omschrijving mee. Kunstenaars maken werk, dat samen met de meegebrachte cadeaus wordt geveild. Je kunt met een garde thuiskomen of met kunst. De biedingen starten vanaf vijftig cent.

Ben je de dozen met stroop beu, laat je dan inspireren tijdens een workshop waarin je nieuwe ideeën kunt opdoen voor het maken van surprises.

Wat is sinterklaas zonder sinterklaasliedjes? Een bijzondere muzikant speelt eigen nummers en vermengt deze met ongewone versies van sinterklaas golden oldies.

Een sinterklaasavond kan natuurlijk niet zonder pepernoten, speculaas, Glühwein en warme chocomelk!
Provincie:
Tag(s):