maandag, 15. mei 2006 - 15:07

Eerste huwelijk gemeente Oost Gelre

Oost Gelre

Op vrijdag 19 mei 2006, de dag waarop de naam van de gemeente Groenlo officieel zal worden veranderd in Oost Gelre, zal het eerste huwelijk om 10.00 uur in het gemeentehuis van Lichtenvoorde worden voltrokken. Bruid en bruidegom zijn Maikel ter Bogt en Kim Krabbenborg, beiden wonende in Zieuwent.

De officiële voltrekking zal geschieden door mevrouw Riny Bus-Berendsen, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarna zal burgemeester Henk Heijman ter gelegenheid van deze bijzondere dag het woord tot het bruidspaar richten.

Na de huwelijksplechtigheid zal het bruidspaar, als eerste officieel in de gemeente Oost Gelre getrouwde echtpaar, gezamenlijk de nieuwe gemeentevlag hijsen.

Op 1 januari 2005 is als gevolg van de gemeentelijke herindeling tussen Groenlo en Lichtenvoorde een geheel nieuwe gemeente ontstaan, met de officiële naam ‘Groenlo’. Op 19 mei 2005 heeft de gemeente-raad de naam ‘Oost Gelre’ als definitieve nieuwe gemeentenaam gekozen.

Het duurt een jaar voordat deze naam officieel gebruikt mag worden. Dit schrijft Artikel 158, derde lid uit de Gemeentewet voor. Vanaf 19 mei 2006 zal de naam ‘Oost Gelre’ officieel gebruikt worden in alle gemeentelijke documenten, zoals in paspoort, rijbewijs, en vergunning, maar ook in b&w- en raadsbesluiten.
Provincie:
Tag(s):