dinsdag, 31. januari 2006 - 22:40

Eerste lijstttrekkersdebat Dronten in verkiezingsaanloop

Dronten

Lokale bedrijven moeten reële kansen krijgen om mee te dingen naar opdrachten van de gemeente Dronten. Dit is een van de toezeggingen die de lijsttrekkers van de politieke partijen deden tijdens het lijsttrekkersdebat dat voor ondernemers werd georganiseerd. Een kleine 100 ondernemers gingen maandagavond met de acht Dronter lijsttrekkers in debat over communicatie, vestigingsklimaat en samenwerking.

Op initiatief van ondernemersvereniging De Driehoek en de Kamer van Koophandel debatteerden ondernemers en politici over de onderwerpen die voor het bedrijfsleven belangrijk zijn. Hoewel het voor enkele politici moeilijk bleek om de verkiezingsbeloftes ook concreet te maken, werden er over en weer zeker een aantal belangrijke afspraken gemaakt. Zo moet er een gezamenlijke visie komen die verder reikt dan de vier jaar waarop de politieke partijen hun plannen maken. Onderwerpen als breedband en het verbeteren van de wederzijdse communicatie hoeven daar niet op te wachtten, maar kunnen direct opgepakt worden.
Voor de ondernemers is er ook een opdracht: zij moeten inspelen op de kansen die de uitbreiding van de luchthaven biedt en de lobby richting provincie voor nieuwe of verbeterde infrastructuur krachtig blijven ondersteunen.
Concrete toezeggingen werden er ook gedaan. Zo vindt een meerderheid van de politieke partijen dat de parkeergarage beschikbaar moet blijven voor het winkelende publiek, en dat de gemeente via haar website meer informatie beschikbaar moet maken voor de ondernemers.

Ondernemersvereniging De Driehoek en de Kamer van Koophandel zullen de gemaakte afspraken ook na de gemeenteraadsverkiezingen onder de aandacht blijven brengen.
Provincie:
Tag(s):