vrijdag, 4. augustus 2006 - 11:39

Eerste militairen zondag terug uit Afghanistan

Eindhoven

Aanstaande zondag keert het eerste detachement van de Deployment Task Force (DTF) Afghanistan terug in Nederland. De DTF bereidde vanaf maart de komst voor van de Task Force Uruzgan. De commandant van de DTF, kolonel Henk Morsink, maakt deel uit van deze eerste groep terugkerende militairen. Minister van Defensie Henk Kamp zal de militairen verwelkomen en kort toespreken.

Kolonel Morsink heeft afgelopen dinsdag het commando aan de commandant van de Task Force Uruzgan, kolonel Theo Vleugels overgedragen. In totaal hebben ongeveer 1.000 militairen deel uitgemaakt van de Deployment Task Force.

Zij hebben zich met name bezig gehouden met de logistieke en infrastructurele voorbereidingen voor de Nederlandse deelname aan de internationale ISAF-missie in Zuid-Afghanistan. Ondermeer werden door hen de twee Nederlandse kampen in Tarin Kowt en Deh Rawod opgezet. De overige detachementen zullen in de komende periode gefaseerd terugkeren naar Nederland.

De ongeveer 100 militairen van dit eerste detachement worden zondagavond, met een KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht, op vliegbasis Eindhoven verwacht.
Provincie:
Tag(s):