dinsdag, 18. april 2006 - 17:34

Eerste plaats voor Deventer Coverband Watt's Next

Hardenberg

Opnieuw traden afgelopen zaterdag 3 coverbands op in een afgeladen Muziekcafé Scooter’S in Leeuwarden om te strijden voor een halve finale plaats van ‘The Clash of the Cover Bands’, de grootste landelijke competitie voor coverbands.
Fet Cool uit Oudeschoot en Watt’s Next uit Deventer deelden de 1e plaats en gaan door naar de halve finales!

De eerste van de drie deelnemers was Generation X uit Zwartsluis, een band met jonge, zeer talentvolle muzikanten. Met een flinke dosis enthousiasme en een prima performance werden onder meer Anouk en Peter Gabriel op uitstekende wijze gecoverd.

Watt’s Next tapte vervolgens uit een heel ander vaatje. Deze Deventer coverbandformatie trakteerde het publiek op een symphonisch Rock-repertoire dat onder andere bestond uit Steve Hacket, Saga Camel en Queensryche. Niet het meest bekende repertoire, maar technisch op voortreffelijke wijze uitgevoerd door deze 6 zeer begaafde muzikanten!

De derde en laatste deelnemer van de avond was een oude bekende; Fet Cool uit Oudeschoot. Zij misten vorig jaar op een haar na de Friese regiofinale en is vastbesloten om dit jaar de finale in Paradiso te bereiken. Dit voornemen onderstreepten zij met een strakke Rock-set, waarin Rage Against The Machine, Guano Apes en Red Hot Chili Peppers voorbij kwamen.

Voor de vakjury was er op deze avond opnieuw een loodzware taak weggelegd om een winnaar aan te wijzen.
Bij de bekendmaking kwam het dan ook niet als een verrassing dat er twee bands op een gedeelde 1e plaats waren geëindigd; het betrof hier Watt’s Next en Fet Cool.

De eerste band van de avond, Generation X, had veel indruk gemaakt op het publiek getuige uit het feit dat zij Public’s Favourite werden en zodoende ook doorgaan naar de halve finales. Net als Watt’s Next vervolgen zij ‘The only road to Paradiso’ in Overijssel, de ‘thuisprovincie’ van deze bands, waar Podium Hardenberg de schitterende locatie is voor de regionale halve finales en regiofinale van ‘The Clash of the Cover Bands 2006’.

De regionale halve finales vinden overigens pas na de zomer plaats.
Provincie:
Tag(s):