maandag, 2. oktober 2006 - 20:42

Eerste steen voor nieuw politiebureau

Assen

Maandag 2 oktober werd in Assen de eerste steen gelegd van het nieuwe politiebureau van de Politieregio Drenthe. De officiële handeling werd verricht door Dineke van As-Kleijwegt, korpsbeheerder en burgemeester van Assen.

Zij metselde de eerste steen van de buitenmuur en onthulde in aanwezigheid van omwonenden en vertegenwoordigers van gemeenten, justitie, politie en de bouwwereld vervolgens een herinneringsplaquette. Deze zal later een definitieve plek krijgen in de houten wand van de hal van het nieuwe bureau.

De eerste steenlegging is, na het slaan van de eerste paal, de tweede mijlpaal in het bouwtraject. Het nieuwe gebouw, dat 16 verdiepingen gaat tellen en met circa 60 meter het hoogste gebouw van Assen wordt, zal naar verwachting eind 2007 gereed zijn.

Momenteel zijn 11 verdiepingen van prefabplaten gestapeld en er komen er nog 5 bij. Het bureau wordt gebouwd naar een ontwerp van AAS Architecten uit Groningen. De Politieregio Drenthe krijgt hiermee een moderne en functionele huisvesting.
Provincie:
Tag(s):