vrijdag, 3. november 2006 - 22:22

Eerste uitoverwinning voor Willem II

Willem II heeft vanavond heel goede zaken gedaan door met drie punten weg te gaan uit Nijmegen. Hiermee staan de Tilburgers nog steeds 15e, maar wel drie punten los van RKC, gelijk met Vitesse en nog maar één puntje achter NEC. De eerste uitoverwinning voor Willem II, op een goed gekozen moment.

Voordat de score werd geopend, claimde Willem II een penalty. De Goffert hield haar adem in, maar scheidsrechter Van Sichem oordeelde dat er niks aan de hand was. Peter Wisgerhof hield Kevin Bobson in eerste instantie af, maar liet zich voorbij lopen. Toen Bobson bijna bij de bal was, kwam Wisgerhof inglijden. Hij raakte de bal, maar zeker ook de man. Niet veel later noteerde Holman de 1-0 voor de thuisploeg. Willem II toonde echter weerbaarheid. De eerder genoemde Bobson mocht vrij doorlopen tot de rand van de zestien en hij krulde met buitenkant links de bal net om Babos heen.

In de tweede helft daalde het niveau, met name dat van NEC. Willem II kreeg daardoor eigenlijk het initiatief in de schoot geworpen, maar wist zich daar in eerste instantie totaal geen raad mee. Tekenend voor een ploeg die het zwaar heeft.

Iwan Redan was duidelijk nog zoekende naar zijn vorm na weer een lange periode geblesseerd te zijn geweest. Maar uiteindelijk had Van Wijk gelijk hem te laten staan, want hij gaf heel makkelijk en met veel gevoel het beslissende passje op Assou-Ekotto. Door het overzicht van Redan kon de opstormende Assou-Ekotto zo doorlopen en met buitenkant rechts heel mooi intikken.

Met Willem II op voorsprong hoopte NEC in de slotfase nog in een afloop zoals tegen aarstrivaal Vitesse. Daar kreeg de ploeg uit Nijmegen in de 93e minuut nog een penalty, die benut werd door El-Akchaoui. Zodoende hing er vanavond in De Goffert een spandoek met 90 + 3 = El-Akchaoui. Maar helaas ging dit vandaag niet op en moesten Mario Been en de zijnen toch echt de nederlaag accepteren.
Categorie:
Tag(s):