vrijdag, 20. oktober 2006 - 21:17

'Eet smakelijk'

Amsterdam

Zo’n 150 dak- en thuislozen hebben vrijdagavond in het kader van het Ramadan festival een feestelijke Iftar maaltijd genoten in het Amsterdamse Stadhuis. De maaltijd werd georganiseerd door Islamic Relief en het Leger des Heils die wilden dat de avond in het teken zou staan van de verbroedering tussen de verschillende doelgroepen, onder het genot van een heerlijke maaltijd.

Beide hulpverleningsorganisaties bieden wereldwijd hulp aan mensen in nood. Hoewel de een het christelijk en de ander het islamitische geloof aanhangen, zijn de gelijkenissen zeer groot. Hulp bieden daar waar het nodig is zonder onderscheid in godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid of huidskleur.

Wethouder Marijke Vos (Zorg) zei in een korte toespraak dat de hulpverlening aan de dak- en thuislozen in de stad de laatste jaren verbetert is maar dat er zeker nog veel gedaan moet worden. Bijeenkomsten als deze zullen in de toekomst dan ook zeker vaker plaats gaan vinden.

Harry, die al meer dan 9 jaar een zwervend bestaan in Amsterdam leidt, vindt het initiatief mooi maar zou willen dat de nadruk meer op de dak- en thuislozen zou liggen en niet op het geloof. De aanleiding van de maaltijd is de Ramadan, maar de aanleiding zou volgens hem de aandacht voor de dakloze moeten zijn.....
Provincie:
Tag(s):