maandag, 23. januari 2006 - 20:58

Eetcafé Mie Mie’s door Burgemeester gesloten

Breda

De burgemeester van Breda heeft eetcafé Mie Mie's aan de Haven maandag 23 januari om 10.00 uur laten sluiten voor een periode van zes maanden. Dit besluit is genomen omdat bij de eigenaar van het eetcafé achter de bar softdrugs en een vuurwapen aangetroffen zijn tijdens een controle in november 2005. Daarnaast werd bij de kroegbaas een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen, verpakt in gebruikershoeveelheden. In totaal zijn meerdere henneptoppen en 26 wikkels cocaïne aangetroffen.

In mei 2005 heeft de exploitant al een ernstige waarschuwing gehad wegens de aanwezigheid van een drietal vuilniszakken met hennep in de woning boven het eetcafé.

Nu de politie heeft geconstateerd dat er in het eetcafé Mie Mie's soft- en harddrugs worden verkocht, afgeleverd of verstrekt, en dat die middelen daartoe aanwezig waren, heeft de burgemeester besloten dat het eetcafé voor een periode van zes maanden moet worden gesloten. Op deze manier wordt de loop uit het pand gehaald, zodat in de toekomst vanuit het pand geen handel in drugs meer plaatsvindt.
Provincie:
Tag(s):