donderdag, 23. februari 2006 - 11:05

Eetcafe Mie Mie’s terecht gesloten

Breda

De gemeente heeft eetcafé Mie Mie's terecht gesloten. Maandag 20 februari heeft de Rechtbank Breda het verzoek tot schorsing van de sluiting van de exploitant van eetcafé Mie Mie's aan de Haven 17 afgewezen. De burgemeester besloot begin 2006 tot sluiting van het eetcafé, omdat de uitbater handelde in strijd met de Opiumwet.

Eetcafé Mie Mie's aan de Haven in Breda is op last van de Burgemeester met ingang van maandag 23 januari voor een periode van zes maanden gesloten. Aanleiding voor de sluiting was de vondst van softdrugs en een vuurwapen achter de bar van het eetcafé, tijdens een politiecontrole op 12 november 2005. Daarnaast werd bij de exploitant een handelshoeveelheid cocaïne aangetroffen, verpakt in gebruikershoeveelheden.

In mei 2005 had de exploitant al een ernstige waarschuwing gehad wegens de aanwezigheid van een drietal vuilniszakken met hennep in de woning boven het eetcafé.

Eetcafé Mie Mie's is geen gedoogde coffeeshop en valt dus niet onder het gedoogbeleid. Mie Mie's is een zogenoemde reguliere natte horeca-inrichting: een eetcafé waar het schenken van alcohol is toegestaan. De handel en het aanwezig hebben van drugs is in een natte horeca inrichting nooit toegestaan.

De Rechtbank Breda heeft nu voorlopig geoordeeld dat de burgemeester de bevoegdheid had om - gezien de constateringen van de politie - over te gaan tot sluiting wegens overtreding van de Opiumwet. De burgemeester heeft terecht de conclusie getrokken dat er sprake was van verkoop, aflevering of verstrekking van soft- en harddrugs, dan wel dat die middelen daarvoor bestemd waren. Ook vindt de Rechtbank de sluiting van zes maanden redelijk.
Provincie:
Tag(s):