dinsdag, 7. februari 2006 - 19:56

Egypte door naar finale African Cup

Egypte is door naar de finale van de Africa Cup. Het organiserende land versloeg Senegal met 2-1. Hassan zette Egypte in de 37ste minuut op voorsprong door een penalty in twee instanties binnen te knallen: 1-0.

Senegal kwam in de tweede helft echter langszij door een goal van Niang. Verder was het duel niet hoogstaand, laat staan spannend.

Mido maakte zich nog wel belachelijk door bij zijn wissel in de 78ste minuut woedend van het veld af te stappen en zelfs een pittige discussie met de bondscoach aan te gaan. Hassan Shehata gaf echter geen krimp en bleef bij zijn standpunt. De trainer kreeg gelijk, omdat twee minuten na de spraakmakende wissel de voor Mido ingevallen Zaki de winnende treffer binnenkopte: 2-1.

Senegal had recht op meer, want in de laatste minuut kregen de Afrikanen geen penalty, terwijl ze die wel verdiende. Camara ging neer, maar de arbiter durfde het thuisland niet te benadelen.