vrijdag, 17. februari 2006 - 19:13

Eigen park voor bewoners Limbrichterveld

Sittard

Vrijdagmiddag hebben de wethouders Peter Geenen, Theo Hanssen en Fred Den Rooijen samen met Frans van Velzen van ZO Wonen én de buurtbewoners het nieuwe wijkpark van Limbrichterveld geopend. Vanaf dat moment werd het park officieel aan de bewoners overgedragen. Om het geheel feestelijk te maken vormden alle partijen een lange stoet en trokken door de wijk naar het park.

Op de hoek van de Montgomery- en Eisenhowerstraat heeft ZO Wonen de afgelopen maanden een park aangelegd van twee voetbalvelden groot. De gemeente Sittard-Geleen stelde de grond beschikbaar. Inmiddels is het park zover klaar dat ZO Wonen en de gemeente Sittard-Geleen samen met de bewoners van Limbrichterveld het park feestelijk konden openen.

Dit gebeurde in de vorm van een lange stoet, die werd gevormd door de kinderen van basisschool Limbrichterveld, buurtbewoners en betrokken organisaties. Onder muzikale begeleiding ging de optocht door de wijk en eindigde deze in het Eisenhowerpark zelf. Daar werd het park officieel door ZO Wonen overgedragen aan de bewoners en de gemeente Sittard-Geleen. De Gemeente zal het park vanaf dat moment gaan onderhouden.

De gemeente en ZO Wonen zijn van mening dat leefbaarheid niet alleen bepaald wordt door woningen, maar ook door de omgeving. Daarom investeert de woonmaatschappij in dit wijkpark. Het is vrij uniek dat een woonmaatschappij, vooral verantwoordelijk voor het bieden van mogelijkheden tot huisvesting, een park aanlegt.

Het park is een ontmoetingsplek voor iedereen. Kinderen kunnen er spelen, men kan er rustig op een bankje een boek lezen of gewoon lekker wandelen. Goede verlichting maakt het Eisenhowerpark ook in de avonduren veilig. Het park is toegankelijk voor minder validen en mensen met kinderwagens.

Na de regenachtige opening, trok het gezelschap naar het Pitboel theater om het feest af te sluiten. De kinderen van de basisschool van de wijk kregen ter afsluiting van het feest, een voorstelling in het theater.
Provincie:
Tag(s):