zondag, 9. juli 2006 - 17:27

Eigenaar fiets krijgt geweldadig thuisbezoek fietsendieven

Drachten

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vijf mannen aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats nadat een 24-jarige inwoner van Drachten meldde dat hij was mishandeld.

Omstreeks 00.45 uur constateerde hij dat zijn fiets vanaf de balustrade bij zijn flatwoning was weggenomen. Hij ging op onderzoek uit en trof in een steeg twee hem onbekende jongens aan die daar met zijn nog afgesloten fiets liepen. Toen hij de twee aansprak werd hij onmiddellijk beetgepakt en op zijn gezicht geslagen.

Het slachtoffer wist te ontkomen en vluchtte naar zijn woning. Korte tijd later stopte voor de woning een auto waaruit een aantal personen sprongen, die vervolgens op de deur en ruiten van de woning begonnen te slaan. Het slachtoffer waarschuwde daarop de politie, die de auto met inzittenden op het Voorhuis aantrof.

In de auto werden twee honkbalknuppels en een mes aangetroffen. De vijf inzittenden, vier mannen uit Drachten (16 jaar , twee van 24 jaar en één van 26 jaar) en een 25-jarige inwoner van Boornbergum, werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.
Provincie:
Tag(s):