dinsdag, 21. november 2006 - 15:59

Eind aan cosmetica-diefstallen gemaakt

De Bovenregionale Recherche Noordwest en Midden Nederland heeft met de aanhouding van twee mannen een eind gemaakt aan circa 70 tot 80 winkeldiefstallen per maand in heel Nederland. Eén van de mannen heeft voor tienduizenden euro’s cosmetica-artikelen uit supermarkten gestolen, de andere man kocht deze goederen van hem over om ze vervolgens weer verder te verkopen aan particulieren.

Een 41-jarige man uit Heemstede wordt er van verdacht dat hij sinds de zomer van 2006 overal in het land actief was met het stelen uit supermarkten. Het ging hierbij vooral om cosmetica-artikelen zoals scheermesjes en verzorgingscrèmes.

Twee tot drie keer per week verkocht hij deze artikelen aan een heler door, een 27-jarige man uit Hilversum. Het ging dan om gemiddeld 4 tot 5 volle vuilniszakken met goederen per week. Deze overdracht vond plaats in Hilversum of Beverwijk. De heler verkocht de goederen vervolgens door in zijn winkeltjes op de Beverwijkse Bazaar en op markten in Nederland.

Na de aanhouding van zowel de dief als de heler is een aantal doorzoekingen verricht, namelijk in de woning van de heler in Hilversum, in de woning van de dief in Heemstede en in de winkeltjes op de Beverwijkse Bazaar. Hierbij is een grote hoeveelheid gestolen goederen in beslaggenomen.

Uit het onderzoek blijkt dat de winkeldief zeer professioneel te werk ging. Per diefstal werd voor een bedrag van circa 100 tot 150 euro cosmetica gestolen. Wanneer de man ontdekt werd door winkelpersoneel, gedroeg hij zich zeer vijandig.

De aangehouden verdachten zitten in voorlopige hechtenis. De aangehouden verdachten dienen zich binnenkort voor de rechter te verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):