dinsdag, 27. juni 2006 - 15:45

Eindhoven Ballooning verplaatst

Eindhoven

Het jaarlijkse ballonfestival ‘Eindhoven Ballooning’ dat gepland staat voor donderdag 13 tot en met zondag 16 juli, is verplaatst. Voorgaande jaren werd het festival gehouden aan de Karpendonkse Plas, maar dit terrein is omgeploegd en zal niet op tijd hersteld zijn. Eindhoven ballooning is nu verplaatste naar de overzijde, op het terrein van de Technische Universiteit.

“Het veld is vorige week omgeploegd en veranderd in een grote zandbak. Even is overwogen om graszoden te leggen, maar behalve dat dit erg kostbaar is, blijft de ondergrond te zacht voor de ballontrailers, die zich bij het minste of geringste zouden vastrijden�, aldus Herman Kleinsmit, één van de organisatoren van het festival.

Het evenement wordt nu gehouden op het terrein van de Technische Universiteit. “We hebben echt geluk dat we letterlijk aan de andere kant van de straat een prima alternatief hebben gevonden. Het oorspronkelijke programma blijft ongewijzigd, alleen de geplande braderie komt nu te vervallen.�

Van donderdag 13 tot en met zondag 16 juli stijgen elke dag ongeveer dertig heteluchtballonnen op. Het programma begint om 18.00 uur met een demonstratie van miniatuurballonnen en er is een minikermis. Vanaf 19.30 uur kiezen de kleurrijke heteluchtballonnen het luchtruim.

Het publiek heeft gratis toegang. Maar meevaren in één van de ballonnen kan ook. Een compleet verzorgde ballonvaart kost 140 euro per persoon en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, reserveren kan via Herman Kleinsmit, tel. 06-53759650 of via de email: info@eindhovenballooning.nl
Provincie:
Tag(s):