dinsdag, 14. november 2006 - 19:52

Eindhoven plaatst nieuw type verkiezingsbord

Eindhoven

De Gemeente Eindhoven heeft dinsdagmiddag een nieuw type verkiezingsbord geplaatst aan de Noord-Brabantlaan in Eindhoven. De gemeente wil af van de vaak rommelige en vieze oude borden die nu tijdens de verkiezingen in het straatbeeld te vinden zijn. Het nieuwe bord is voorzien van een banner met de huisstijl van de gemeente en welke verkiezingen er plaats gaan vinden.

Volgens Dick de Geus van de gemeente weten vaak mensen niet eens welke verkiezingen er voor de deur staan. Dankzij dit bord is dat in één oogopslag duidelijk.

Het bord is volgens de Geus tevens goedkoper omdat de stellage van het bord wordt ingehuurd van een gespecialiseerd bedrijf.

Als de verkiezingen achter de rug zijn haalt het bedrijf de stellages weer op en worden de borden door de gemeente gereinigd en opgeslagen. Als er weer verkiezingen worden gehouden zorgt de gemeente dat de borden opnieuw worden voorzien van een banner met de juiste soort verkiezing erop.
Een groep Eindhovense fractievoorzitters waaronder Paul Leenders (CDA) en Rudy Reeker (LPF) hebben het eerste bord in gebruik genomen door hun verkiezingsposters erop te plakken.
Provincie:
Tag(s):