zondag, 6. augustus 2006 - 18:31

EK voor Greyhounds en Whippets

Geldrop

Zaterdag werd in Geldrop de finale van het Europees Kampioenschap voor Greyhounds en Whippets gehouden. Op de schitterende renbaan van de Geldropse Windhonden Ren Vereninging liepen internationale deelnemers afstanden van 280 en 490 meter. De doorgaans rustige honden, gaan op de baan als een raket. Bij zo'n race worden gemakkelijk snelheden behaald van zo'n 70 kilometer per uur. De 490 meter wordt dan ook in net iets minder dan een halve minuut afgelegd.

Deelnemers kwamen uit alle windstreken. Duitsers, Denen, Belgen, Tsjechen, Hongaren, Zweden en uiteraard Nederlanders. Bij de renbaan was dan ook een camping ingericht om de buitenlandse deelnemers te laten overnachten. En niet alleen de deelnemers kwamen van ver, ook veel bezoekers kwamen uit het buitenland. Een echtpaar bezoekt bijvoorbeeld door heel europa van deze races.

Naast de mooie prestaties die geleverd worden, spreken veel van de deelnemers over een speciale sfeer. "Je komt elkaar steeds weer tegen", aldus een van de deelnemers, "De sfeer is altijd goed en gezellig. Dat is naast onze prachtige sport ook heel erg belangrijk".
Provincie:
Tag(s):