woensdag, 14. juni 2006 - 13:39

Emmeloord loopt achter met bromfietskentekens

Emmeloord

Emmeloord loopt nog niet warm voor het bromfietskenteken. Maar 33% van alle inwoners van Emmeloord heeft een kenteken voor zijn bromfiets aangevraagd. Emmeloord heeft nu 260 bromfietsen met kenteken. Op 15 juni bezoekt de ‘Is het geen plaatje’-roadshow het Groenhorst College en daarna de binnenstad om het kenteken onder de aandacht te brengen.

In de provincie Flevoland heeft slechts 32% van alle bromfietsen een eigen kenteken. Daarmee loopt de provincie achter op het landelijk gemiddelde van 55%. Eerder bleek al dat jongeren nog geen kenteken voor hun bromfietsen aanvragen. Van de 250.000 afgegeven kentekens medio april gingen er maar 30.000 naar eigenaren van 20 jaar en jonger.

Met een roadshow wil de RDW bromfietseigenaren zonder kenteken nogmaals informeren over het verplichte kenteken. Een team van twee promotors met een computerscherm op het hoofd en informatiemateriaal in de hand gaan op zoek naar bromfietseigenaren zonder kenteken.

Zij krijgen, na het intoetsen van hun postcode, een ‘routekaart’ met daarop de adressen van de dichtstbijzijnde schouwbedrijven, postkantoren en kentekenplaatfabrikanten. De roadshow komt bij locaties en evenementen waar (jonge) bromfietsbezitters te vinden zijn, zoals scholen, kermissen, bromfietswedstrijden en winkelcentra.

Op 15 juni is de roadshow tussen 12.00 en 15.00 uur op het Groenhorst College en daarna in de binnenstad van Emmeloord. In juni doet de roadshow in Flevoland ook nog Lelystad en Almere aan.

Bromfietseigenaren hebben tot en met 31 oktober 2006 de tijd om een kenteken aan te vragen. De aanvraag begint met een schouwing bij een tweewielerspecialist. Vanaf 1 november 2006 kan alleen na een keuring op een van de 16 keuringsstations van de RDW een kenteken verkregen worden.

Dat is lastiger en duurder dan de aanvraag via een van de 1600 schouwbedrijven en het postkantoor. Niet alleen wordt de bromfiets dan ook technisch onderzocht, maar ook kost de keuring meer dan 100 euro.
Provincie:
Tag(s):