zondag, 8. oktober 2006 - 21:45

Emmen in de ban van de Dwars door Drenthe marathon

Emmen

Zaterdag is het zover, de start van de Dwars door Drenthe marathon. Op deze dag wordt de N381, beter bekend als de Frieslandroute, na een ingrijpende renovatieperiode geopend. De start is in Hoogersmilde, de finish midden in het centrum van Emmen. Reden genoeg om het centrum het hele weekend om te bouwen tot een feestpaleis!

Op vrijdag 13 oktober is er volop muziek in het centrum. Zo treden Nick en Simon, de vrienden van Jan Smit op. Maar u kunt ook luisteren naar de Sergeant Pepper’s Band en de vaste ‘huis DJ’s’ Bernard en Michel van café de Brasserie.

Zaterdag is de dag van de marathon. Alle deelnemers finishen in het centrum. Ook op zaterdag is er volop muziek met een optreden van Hind!

In verband met de Dwars door Drenthe Marathon is de Frieslandroute (N381) op 14 oktober tussen Emmen en Appelscha vanaf ’s ochtends zeven uur tot ’s middags vijf uur afgesloten voor alle verkeer. Omleidingroutes staan met borden aangegeven.

Ook in en rondom Emmen zijn enkele wegen afgesloten waardoor het centrum minder goed bereikbaar is. Bezoekers wordt geadviseerd met het openbaar vervoer dan wel op de fiets te komen. Er is een bewaakte fietsenstalling bij het Matisseplein.

Bij de startplekken zelf is geen parkeergelegenheid. Ook niet voor publiek. Ter plaatse parkeren of deelnemers laten uitstappen leidt tot verkeersopstoppingen en gevaarlijke situaties.

Zondag 15 oktober staat in het teken van muziek, sport en spektakel voor jong en oud. Zo kunt u bungee jumpen, togglen, handboogschieten of kijken naar een basketball-clinic van de Emmen Eagles. Voor de kleintjes is de Kellogg’s Kindertruuk aanwezig en zij kunnen plaatsnemen in een formule 3 racewagen. Voor alle attracties geldt een gereduceerd tarief dat toekomt aan een goed doel!
Provincie:
Tag(s):