zaterdag, 22. april 2006 - 10:05

Emotioneel afscheid van een wereldpaard

Amsterdam

In een prachtig ceremonieel slot werd vrijdagavond tijdens het springconcour in de Amsterdam RAI op emotionele wijze afscheid genomen van BMC De Sjiem. Ruim 60 ruitertjes met fakkels verlichtten de piste terwijl René Froger speciaal voor De Sjiem ‘ This is the moment’ zong. De Sjiem bezorgde Jeroen Dubbeldam in 2000 het Olympische goud in Sydney.

Het publiek viel even stil toen de trotse schimmel de piste van de RAI betrad. Jeroen zat vol trots op het paard dat hem zoveel successen bracht. Hij betitelde het springpaard als één van de succesvolste paarden in de Nederlandse paardensportgeschiedenis. Op de tribunes was het publiek in grote getalen blijven zitten om de schimmel voor de laatste keer toe te juichen.

Onder begeleiding van de muziek van René Froger verliet, de nog steeds in topvorm verkerende BMC De Sjiem, de piste van Jumping Amsterdam en sloot daarmee zijn succesvolle carrière op kippenvel-opwekkende wijze waardig af.

‘Het was een geweldig afscheid,’ liet Dubbeldam na afloop weten. ‘Het was gewoon super om het Nederlandse publiek op eigen bodem afscheid te laten nemen van BMC De Sjiem. Het was een schitterende show.’
Categorie:
Tag(s):