donderdag, 21. september 2006 - 14:02

Engel Reinhoudt krijgt Total Cultuurprijs Borsele

Heinkenszand

Eenmaal in de twee jaar wordt in de gemeente Borsele de Total Cultuurprijs uitgereikt ter stimulering van het culturele klimaat in de gemeente. De prijs, gesponsord door Total Raffinaderij Nederland NV, ging de eerste keer in 2004 naar Gerard Smallegange uit Nisse. In 2006 is de prijs voor Engel Reinhoudt.

Dit jaar zijn in totaal vijf kandidaten voorgedragen om in aanmerking te komen voor de Total Cultuurprijs 2006. Een speciaal daarvoor in het leven geroepen commissie heeft de voorgedragen kandidaten beoordeeld. Deze commissie bestaat uit de heer W. Scholten (directeur stichting Cultureel Erfgoed Zeeland), mevrouw C. Elenbaas-Murre (voormalig wethouder cultuur van Borsele) en mevrouw M. v.d. Linde (medewerkster public-relations van Total).

Deze commissie heeft de heer Engel Reinhoudt uit ’s-Heerenhoek genomineerd voor de Total Cultuurprijs gemeente Borsele. Deze nominatie is overgenomen door de Culturele Raad Borsele en het college van B&W van Borsele.
Het advies van de commissie met betrekking tot de nominatie is als volgt (citaat uit juryrapport):

De jury adviseert de tweede Total Cultuurprijs gemeente Borsele toe te kennen aan de heer E.P. Reinhoudt. Engel Reinhoudt heeft gedurende een lange reeks van jaren blijk gegeven van een voortdurende en actieve inzet voor het Zeeuwse lied en de Zeeuwse streektaal. In zijn teksten, liedjes en optredens staan eenvoudige, maar tegelijkertijd ook wezenlijke en herkenbare thema’s centraal. Hij beschikt daarbij over een geheel eigen stijl van presentatie: naturel, zonder opsmuk en met de humor nooit ver weg. Dat maakt hem tot een Zeeuwse troubadour ‘pur sang’. Een troubadour die met zijn teksten, liedjes en optredens het culturele klimaat in de gemeente Borsele positief en op niveau beïnvloedt. Engel Reinhoudt draagt als inspirator en organisator ook anderszins bij aan het culturele klimaat van de gemeente. Zijn activiteiten voor het (behoud van ‘t) Kerkje van Ellesdiek vormen daarvoor het beste bewijs.

De uitreiking van de Total Cultuurprijs gemeente Borsele 2006 vindt plaats op maandag 30 oktober aanstaande om 20.00 uur in de raadsboerderij in Heinkenszand. Engel Reinhoudt krijgt een prijs van 750 euro en een aandenken van persoonlijke aard.
Provincie:
Tag(s):