zondag, 25. juni 2006 - 19:23

Engeland door naar kwartfinale

Engeland is mogelijk de volgende tegenstander van Nederland op dit WK. Engeland won haar achtste finale-wedstrijd met 1-0 van Ecuador en plaatste zich daarmee voor de kwartfinale in Gelsenkirchen op 1 juli. Als Nederland van Portugal weet te winnen, dan spelen ze tegen de Engelsen om een plaats in de halve finale.

Engeland begon niet goed aan het duel. Het had moeite met de stugge verdediging van de Zuid-Amerikanen, die de eerste grote kans van de wedstrijd kregen in de 11e minuut. John Terry gleed uit, toen hij een lange bal wilde wegkoppen en raakte de bal verkeerd, die zo voor de voeten van Tenorio kwam. Een goede sliding van Ashley Cole verandere de bal van richting, zodat deze de lat raakte in plaats van het net.

De rest van de eerste helft was niet erg aantrekkelijk om naar te kijken, mede dankzij de zware weersomstandigheden. Tegen het begin van de wedstrijd was het rond de 30 graden in Stuttgart.

Pas na een uur spelen kon David Beckham de stand in het voordeel van Engeland ombuigen. Zijn vrije trap kwam precies in de benedenhoek van de goal terecht en liet keeper Mora kansloos.

Beckham is daarmee de eerste Engelsman die in drie WK's weet te scoren (1998, 2002 en 2006).