zaterdag, 10. juni 2006 - 17:02

Engeland wint matig duel

Engeland heeft zaterdagmiddag een matige 1-0 overwinning geboekt op Paraguay. Een vrije trap van David Beckham werd door de Zuid-Amerikaan Carlos Gamarra al na drie minuten in eigen doel gekopt.

Na het vroege doelpunt kreeg Paraguay niet veel later weer een fikse tegenslag te verwerken. Doelman Justo Villar raakte al na zeven minuten geblesseerd en moest worden vervangen door Aldo Bobadilla. Het verloop van de eerste helft was verder weinig spectaculair, al schoot Nelson Valdez in de blessuretijd nog vlak langs het doel van keeper Paul Robinson.

Na de theepauze gingen de Paraguayanen een stuk beter voetballen. De Engelsen daarentegen zakten steeds verder weg. Een voorzet vanaf rechts werd door Robinson niet goed gepareerd, waarna de inkomende Carlos Humberto Parades de bal hoog over schoot. In de 72ste minuut lieten de Engelsen via Frank Lampard weer wat van zich horen. De middenvelder van Chelsea knalde van twintig meter op het doel, maar hij zag zijn schot onder de lat vandaan getikt worden door Bobadilla. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het wederom Lampard die de doelman van de tegenpartij testte. De wreeftrap werd echter wederom op vakkundige wijze door Bobadilla uit de korte hoek gehaald.

Engeland mag dan de eerste overwinning binnen hebben, de rol van titelfavoriet heeft de ploeg van Sven Goran Eriksson geen enkel moment waar kunnen maken. Engeland werkt het volgende duel af tegen Trinidad en Tobago, terwijl Paraguay het mag gaan proberen tegen Zweden. Beide wedstrijden worden op 15 juni gespeeld.