dinsdag, 20. juni 2006 - 8:26

Engelen bestaan nog

Duiven

Op vrijdag 23 juni om 12.15 uur biedt burgemeester H.J. Zomerdijk het 12 jarige Duivense meisje Lisanne Schoonder-woerdt een bloemetje en cd bon aan in verband met haar heldendaad van vorige week. Dit wordt gedaan op het adres van Lisanne: Juttepeer 7 te Duiven.

Vorige week ontving de gemeente Duiven een mailtje van mevrouw Cornelissen, de moeder van het slachtoffer. Zij attendeerde de gemeente erop dat Lisanne haar zoontje Tim (van drie-en-half jaar) eerder die week uit het water heeft gered.

Haar zoontje is op dinsdag 15 juni met fiets en al te water geraakt. Lisanne Schoonderwoerdt – een meisje van 12 jaar - heeft het voorval zien gebeuren, heeft haar fiets geparkeerd, Tim uit het water gevist en een ander kind erbij geroepen om op Tim te letten. Daarna is ze wederom het water ingegaan om zijn fietsje uit het water te halen.

Mevrouw Cornellissen laat in haar mail weten dat Lisanne een supermeid is en dat zij haar ongelofelijk dankbaar is. De burgemeester is van mening dat deze ‘reddende engel’ door haar rustige en adequate handelen erg moedig is geweest en daarmee erger heeft voorkomen.
Provincie:
Tag(s):